lördag 6 augusti 2011

Amstaffspecialen 2011

Årets stora Amstaffevent har nu passerat, Amstaffspecialen den 23e Juli i Eskilstuna. Vi åkte i år ner med 4 hundar, Sweety, sönerna Texas och Tiger samt Rusty. Vi kan inte annat än säga att vi är mycket nöjda, glada och stolta över våra resultat!

Texas, Cezeta Attention Please, gjorde verkligen debut med dunder och brak. Bästa hanminivalp (4-6 mån), BIR-minivalp och avslutningsvis BEST IN SHOW valp, av totalt 16 deltagande valpar! Texas vann också specialklassen bästa huvud, endast 5 månader gammal. Han är ju fortfarande väldigt ung och under utveckling, men han har ett fantastiskt uttryck och pigmentation :-)

Tiger, Cezeta Say No More, blev 2:a i hanarnas minivalpklass efter Texas. Tiger har vi inte träffat sedan han flyttade och han har utvecklats väldigt fint. Trots lite typiska 5-månaders långben så ser han riktigt bra ut. Framförallt skötte han sig så bra, även om det var första gången på en utställning, utan husse och matte och efter den långa bilresan ner.

Simbaa, Cezeta All Included, deltog också i minivalpklassen men blev oplaceras. Simbaa har för tillfället ett litet underbett men ser annars mycket bra ut även han. Vi får se med tiden hur hans bett utvecklar sig. Det var så trevligt att träffa honom och matte Beatrice och husse Jonas!
Sweety blev placerad som 3:a i championklassen för tikar och slutade sedan som totalt tredje bästa tik av totalt 38 deltagande tikar! Vår fina Sweety.

Rusty deltog i championklass för hanar och fick Excellent.

Lite extra kul var att i år vanns specialen av valparnas stilige far Cuda's Speedfighter, Speedy, och BIS-2 (Bäst i motsatt kön) blev en dotter till honom, Capa Tosta Lupetta. Speedy vann också bästa rörelser och hade avkommor i vinnarna av både bästa uppfödargrupp samt bästa avelsgrupp, som kom från Capa Tosta Kennel. Det var definitivt Speedy och hans avkommors dag. Vi är tacksamma över att ha fått möjligheten att använda denna fantastiska hane i vårts avelsprogram. Vi är mycket nöjda med hans barn så långt och väntar med spänning på deras fortsatta utveckling!

Fin bild av Sweety tagen av Camilla Olsson

BEST IN SHOW Cuda's Speedfighter och BIS-2 Capa Tosta Lupetta. Foto Mia Carneskog
Far & son. Speedy & Texas.
Tiger
Placeringsbild med domare Piergiorgio Lievore


BEST IN SHOW - Cezeta Attention Please
Foto Mia Carneskog. Domarna Federica Giudice & Piergiorgio Lievore också med på bild.


Texas. Foto Camilla Olsson

Tiger. Foto Camilla Olsson
Jag tycker man kan se pappa Speedys steg redan i Tiger ;-)
Foto Camilla Olsson
Kul bild av Texas och hans vackra halvsyster, också efter Speedy, BISS SEUCH Capa Tosta Lupetta "Lilo", som blev BIS-2 i år. De har en hel del likheter.
Tiger


Sweety 3:e bästa tik


Texas. Foto Camilla Olsson

Tiger. Foto Camilla Olsson Inga kommentarer:

Skicka en kommentar