måndag 15 augusti 2011

Fler Speedy och Sweetybarn gör debut!

I helgen som varit har det varit Övre Norra Terrierklubbens Nationella utställning och dags även för lilla Ester att göra debut i ringen. Hon har visserligen redan tjuvtränat på inoff och placerat sig som BIS-4 valp. Debuten på terrierutställningen gjorde hon precis som sin bror Texas med besked!

Ester gick i minivalpklass som är för valpar mellan 4-6 månader och blev BIR-minivalp. Sedan gick hon vidare i BIS-minivalpfinalen och vann där Best in Show för domare Bengt Nilsson. Lite extra kul då Bengt är väl bekant med Amstaffen och också hedersmedlem i Amstaffklubben. På terrierutställningarna möter sedan Bästa minivalpen den valp som tagit BIS i den äldre valpklassen (6-9 månader) och  i det mötet vann Ester och slutade alltså som BEST IN SHOW-valp! :-))

Ester skötte sig som en liten stjärna hela dagen och visades upp så fint av sin fodervärd Johanna! Ester är liten och kompakt med fina proportioner i kroppen. En söt och feminin, men samtidigt kraftfull fröken, och Johanna får fram hennes fördelar på rätt sätt.

Texas visades också i minivalpklassen och blev för dagen placerad som tvåa utan HP i hanklassen pga en för tillfället lite smal underkäke. Men så är det med dessa småttingarna som växer och utvecklas. Han fick dock en mycket fin kritik av domare Kurt Nilsson, där ordet "utmärkt" inledde varje mening ;-) Caroline och Texas har redan slipat på att visa upp sig och de gör det snyggt!

Vegas, Cezeta This is It, ställdes i Juniorklassen och fick Excellent och en andraplacering i sin klass. Det är vi också nöjda över!

Nu blir det paus för oss från utställningsringarna ett tag framöver. Säsongen är kort här uppe och vi har många andra projekt som tar tid här hemma. så vi kommer inte göra fler långresor som det ser ut just nu. Men sammanfattningsvis har säsongen sett mycket bra ut. Mattis och Easyavkomman Vegas har tagit ett reserv-cert på sin första utställning. Det är vi glada över då det är en kull som fortfarande behöver tid att utvecklas exteriört. Sweety har tagit sitt svenska championat som planerat och också placerat sig som tredje bästa tik på årets rasspecial. Vi är för evigt tacksamma till Trine som sålde oss denna vackra tik. Hennes barn har också gjort en fantastisk utställningsdebut, trots sin ringa ålder. Nu får de växa på sig och så återkommer vi nästa år!
Texas framför domarbordet

Ester Best In Show Minivalp. Domare Bengt Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar