måndag 20 juni 2011

Midnattsolsutställningen & Valpköparmingel

Den årliga Gällivareutställningen har gått av stapeln i helgen med varierande resultat.

Cezeta This is It "Vegas" debuterade i juniorklassen och fick Excellent, CK och Reserv-certet. Han slutade som totalt tredje bästa hane. Brorsan Junior, Cezeta Most Wanted, Very Good i Juniorklass. Cezeta Rookie of The Year "Maximus" fick Excellent i öppenklassen och på Sweety fick vi denna dag nöja oss med ett Very Good.

Kul var det att det gick så bra för Vegas på hans debut och han sköttte sig väldigt bra för att vara första utställningen. Han är ju en kille som kan ha lite svårt att hålla glädjen i schack i vanliga fall :-)


Efter utställningen hade vi valpköparmingel hemma hos oss med några valpköpare från alla våra kullar och "valpar" i varierande ålder :-) Det var väldigt trevligt trots trist regnväder ute. Det planerade långbordet ute på altan fick bli ett långbord inne i vardagsrummet. Det var lite extra skoj att tre syskon från vår sista kull kom med mattar och hussar. De växer så det knakar och jag passade på att ta en del bilder av godingarna.

Tack alla ni som kom, hoppas på repris nästa år, fast med bättre väder! Då är det nog också några fler av er som ställer ut på Gällivareutställningen :-)



Snyggingen Texas, Cezeta Attention Please, på besök hos mamsen

Texas har ett fantastiskt uttryck redan och vi ser verkligen fram emot vad han utvecklas till med tiden

Cezeta Attention Please, "Texas", 15 veckor


Cezeta Wanna B "Ester"



Och söta Asta, Cezeta So Sweet, en tjej med go i!

måndag 13 juni 2011

Cert, Cacib & BIR!

Blev det för Sweety på Internationella utställningen i Vännäs :-)

Domare var Cindy Pettersson och den fina kritiken löd:

Utmärkt typ, storlek och proportioner. Välformat huvud med ett ljuvligt uttryck. Bra ögon, öron och bett. Fin front. Utmärkt hals & skuldra. Bra bröstkorgsdjup & längd. Kort, stark & bred länd. Rör sig med utmärkta steg i alla riktningar.
Öppenklass Excellent, Bästa tikklass 1, Ck, Cert & Cacib -- BIR



Vi vet ju att Sweety är en vacker tik, men extra kul är det att hon tar ett Cert så tätt inpå valpkullen, småttingarna är bara dryga 13 veckor ännu. Vi stannade inte till någon gruppfinal då temperaturen var närmare 30 grader redan klockan 9. Nu behövs det bara ett Cert till för att hon ska ta det svenska championatet. Redan till helgen är det dags att visa upp sig igen, då det är vår internationella utställning här i Gällivare.

Efter utställningen har vi tänkt att ha lite valpköparmingel hemma hos oss. Så du Cezeta valpköpare som vill komma och träffa lite släktingar till din hund och deras ägare är varmt välkommen på söndag! Hör av er till oss om ni dyker upp!

lördag 4 juni 2011

Ny blogg

Då vår gamla blogg verkar ha upphört att fungera helt sedan en tid tillbaka, så provar vi en ny. Hoppas att denna är mer tillförlitlig och inte försvinner emellanåt. Lite trist är det dock att alla gamla inlägg med tillhörande bilder är försvunna med den tidigare bloggen... :-(

Alla Speedy & Sweety valparna har nu flyttat ut till sina nya hem. Vi ser med spänning fram emot vad denna vackra syskonskara utvecklas till. Vi har fått ett fantastiskt gäng valpköpare och vi är säkra på att de kommer förvalta dessa guldklimpar på allra bästa sätt! Våra varmaste lyckönskningar till dem alla med sina nya familjemedlemmar och välkommen till Cezeta :-)

Cezeta Say No More, "Tiger"

Cezeta Wanna B, "Ester"

Cezeta All Included, "Simbaa"

Cezeta So Sweet, "Asta"

Cezeta Attention Please, "Texas", som även bor med Cezeta Most Wanted "Junior"

Mamma Sweety har återhämtat sig fint och redan nästa helg blir det utställning för henne i jakten på certen mot championatet. Håll tummarna för oss!