måndag 17 juni 2013

Nytt försök...

Jag kan inte beskyllas för att vara överaktiv med denna blogg. Senaste inlägget är gjort för snart 2 år sedan! Men nu är tanken att jag ska försöka ändra på det.

Det har hänt en hel del sedan sist får man lov att säga. Det absolut största och bästa är att vår älskade dotter Filippa kom till världen i december förra året. Filippa har redan hunnit bli en glad och busig 6 månaders tjej med aptit på livet och morotspuré. Det där med att man påminns om hur fort tiden går när man får barn, är verkligen så sant. För hjälp, vad fort det går! Det känns som att man knappt kommer hinna blinka så kommer hon vara på väg att flytta hemifrån. Jag ser till att njuta av varje minut med henne. Att få barn går inte att jämföra med någonting annat. Det är så fantastiskt omvälvande och det ger helt nya perspektiv. Så, det kan ju hända att det dyker upp en och annan bebisbild i bloggen ;-)

Filippas ankomst har gjort att hundar och kennelverksamhet har fått stå lite åt sidan ett tag. Men nu börjar vi få rutin på det här bebislivet och högsäsongen för diverser hundaktiviteter är åter i full gång. Vår uppfödning har hunnit vara på utställning med fina resultat. Jag går inte in i detalj då jag ligger så långt efter, men kort kan jag berätta att Sweety tillsammans med fyra av sina avkommor har tagit hem 8 x BIR, 5 x BIM, 6 x CACIB, 12 x Cert, 4 x Res-CACIB, 5 x Res-Cert, 2 x Svenska Championtitlar, 1 x Finsk Championtitel, BIS-3 Junior Terrier, Best In Show på Terrierutställning, Best in Show Unghund på Amstaffspecialen 2012 samt en Grupp-2 placering på nationell utställning. Två stycken Best in Show på inofficiell brukshundklubbutställning har det också blivit, vilket förvisso är inofficiellt, men likväl roligt.

Samtliga resultat är vi naturligtvis oerhört glada och stolta över! Men utan våra fodervärdar hade detta inte varit möjligt. Alla är lika värdefulla för oss! Förutom nu att kullsyskonen är väldigt vackra så har de alla mycket trevliga temperament med en balanserad inställning till det mesta. Planer finns på att bygga vidare på syskonen i framtiden.

SE UCH Cezeta Attention Please "Texas"

Texas BIR & Svensk Champion för rasdomare Ann Rode
 
Texas BEST IN SHOW ÖNTEK 26 Maj. Domare: Angel Sotoca Santos
 
Cezeta Say No More "Tiger", Cert & BIM, Piteå Nationella 19 Maj. Domare: Britta Roos-Börjesson
Ett till svenskt Cert efter detta så blir Tiger både svensk och finsk champion.
Cezeta So Sweet "Asta", visad med Reserv-Cert. Vi tror inte det
dröjer länge förrän denna vackra tik får sig ett ett riktigt Cert.
Cezeta All Included som bor idylliskt på landet 

Vi har också ett nytt tillskott i kenneln. Tikvalpen "Märta", uppfödd av Petka Grekova i Slovakien. Märta heter Ferrari Presburg Staff i stamtavlan och bor med Amstaffen Asta och matte och husse här i Gällivare. Hon är en mycket välbyggd liten tik och vi ser med spänning fram emot hennes utveckling.

Märta 7 veckor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar