söndag 4 augusti 2013

Amstaffspecialen 2013

har nu gått av stapeln.

Även detta år hölls rasspecialen i Eskilstuna på Vilsta Sporthotell. Området är perfekt då det finns boende, i form av hotellrum, stugor och camping, alldeles intill utställningsområdet. Det är en jättetrevlig plats, med fina grönområden, bad och motionsslingor. Supermysigt att bo där med hund. 6-bäddsstugorna är nyrenoverade och fräscha. Det är tredje året i rad rasklubben anordnar utställningen där och jag hoppas att de planerar att fortsätta med det.


Tålmodig liten resenär. 
Det gick över all förväntan att bila så långt med Filippa. Knappt ett gnäll under de 240 milen tur och retur. En anledning var definitivt Carros underhållning i baksätet, tack för det bästa Carro! Texas husse & matte Caroline och Fredrik åkte med oss från Älvsbyn i år. Astas matte & husse Linda och Torbjörn åkte själva från Gällivare ner. Så kul att vi har så engagerade fodervärdar!

Domare för i år var rasprofilerna Gigi Sager, Rowdytown Kennel i USA, samt Ermanno Corrada, Lobotown Kennel i Italien. Alla våra fem deltagande hundar visades med Excellent. Det är vi jättenöjda över, då speciellt hanhundsdomaren Gigi var ganska återhållsam. Våra två hanar visades dessutom till placering i championklassen, Texas blev 4:a och brorsan Tiger 5:a. Båda fick också Hederspris. Tikarna dömdes av Ermanno. Asta blev nominerad till klassen "Bästa rörelser" och mamma Sweety till "Bästa huvud".Vi deltog även med mor och avkommor i Avelsklass samt att de fyra syskonen visades som uppfödargrupp. Båda grupperna fick hederpris. Tusen Tack till våra fodervärdar som ställde upp och visade grupperna med oss! Så roligt att vi kunde samla syskonen och visa dem tillsammans. De är så fina allihopa!

Avelsgrupp för vår Sweety, FIN SE UCH Great Viking's Sweet About Me
Fr.vänster: FIN SEUCH Cezeta Say No More, SEUCH Cezeta Attention Please, Cezeta So Sweet, SEUCH Cezeta Wanna B


Cezeta Uppfödargrupp. Foto: Anders Östlund.
Våra vackra Speedy x Sweety avkommor. Foto: Jonna Hörkkä

Lite extra roligt var att Asta även visades i Bästa Par-klassen tillsammans med en hanhund från Kennel Zipreno och de blev Specialens bästa par! De är verkligen otroligt lika varandra. Man skulle kunna tro att de är kullsyskon.

Vinnare av Bästa Par. Cezeta So Sweet & Zipreno Braveheart.

Asta & Love, som hanen heter. Fantastiskt lika!

"Ester". Excellent i Championklass.

Esters vackra siluette i Champion-lineupen.

Asta, Excellent i Öppenklass samt nominerad till Bästa rörelser-klassen.
Asta framför domaren


Och mamma Sweety blir granskad av domare Ermanno. Excellent i Championklass och nominerad till Bästa Huvud-klass.


Och vår "lilla" Tiger. Excellent med HP samt 5:e placering i Championklassen för hanar.

Mera Tiger.
 
Texas. Excellent med HP i championklass samt 4:e placering.
Jag får heller inte glömma att berätta att dagen innan Specialen gick Ester & Johanna och knep CACIB & BIM på Köping Internationella utställning. Vi är så otroligt glada och stolta över våra norrländska tjejer som gör det så bra nere i "Sörmland"!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar